Kitap hediyemiz; Postacı Çocuk
Bu haftaki hediye kitaplarım Enkidu Yayınları’nın Postacı Çocuk serisinin 1 ve 2. hikâyeleri. Hikâyeler Panos adlı bir postacı çocuğun, köpeği Dost’un ve onları istedikleri yerlere taşıyan dostları albatros kuşunun başından geçiyor.
- 1. kitap “Kayıp Mektuplar”; Panos’un nasıl postacı çocuk olduğunu anlatıyor. Panos tesadüfen dolaşırken kayıp mektuplar bulur ve bu mektupları bekleyen çocuklar olduğunu düşünür, üzülür. Acilen bu mektupların sahiplerine ulaştırılması gerekiyordur. Sonra Albatros’la tanışırlar ve macera başlar. Yazan ve çizen: Özlem Şekercioğlu Lesport.
- Kitap “Piranda’ya Mektup”; Panos bu hikayesinde Romanya’ya uçar, çünkü Piranda isimli çalgıcı bir kıza bir mektup ulaştırması gerekmektedir. Hikâyede Romanya hakkında küçük bilgiler verilirken, çalgıcı topluluğu eminim çocukların ilgisini çok çekecektir.
Bu güzel hikâyelerin bir diğer özelliği ise; kitapların sonunda hikâye kahramanlarının parmak kuklalarının nasıl yapıldığını anlatıyor. Bu parmak kuklaları yaparak hikâyeleri çocuklarımızla canlandırdığınızda çok eğleneceğinizi garanti ederim. Bize ufaklıklarla birlikte neşeli vakitler geçirmek için alternatif sunuyor “postacı çocuk”.
Ve çocuklar ve siz hikâyenin içindeki renklere, manzaralara, çizimlere hayran olacaksınız. Biz oğlumla okurken çok zevk aldık. Bakmaya doyamadı Doruk.
Enkidu’nun diğer kitaplarını incelemek isterseniz bu sefer yandaki banner’ı tıktıklamanız gerekiyor. J
Hikâyenin sonunda yaşlı kadının iyi dilekleriyle bende bu haftaki yazımı bitiriyorum. “Eğer ay yuvarlakken ona dua ederseniz şans sizden yana olacaktır. Yerde ve denizde aradıklarınız önünüze gelecektir.”
Bu hafta bu iki kitabı tek üyemize hediye edeceğim. Çünkü hikâyeler o kadar güzel ki, bir tanesi yetmez tadı ağzınızda kalır. Haftaya pazartesiye kadar haydi herkes klavye başına.
Yazar Hakkında
Benzer yazılar
Yorum yazın
You must be logged in to post a comment.
